Iniciación a la cirugía urológica laparoscópica

05 de octubre 2017
COMPLET
Iniciación a la cirugía urológica laparoscópica

Course Features

Descripción

La cirugía mínimamente invasiva está sustituyendo cada vez más a la cirugía abierta, de ahí la necesidad de actividades formativas para que residentes y profesionales que se incian en el mundo de laparoscopica puedan adquirir habilidades básicas que les permitan iniciarse en procedimientos in vivo.
This course does not have any sections.

Objetivos

  • Mostrar el correcte funcionament dels equips de laparoscòpia (insufladors, càmeres, dispositiu 3D, fonts de llum) i detectar i solucionar problemes. Aprendre l’ergonomia correcta en la cirurgia laparoscòpia.
  • Ensinistrament en simuladors (pelvitrainers): tècniques bàsiques d’incisió i dissecció sutura (de del nus simple fins a adquirir habilitats de sutures més complexes amb diferents variables utilitzades en la prostatectomia radical i nefrectomia parcial).
  • Ensinistrament en model porcí: nefrectomia radical. En funció del nivell de l’alumnat es podria iniciar aquí també procediments com la nefrectomia parcial i la prostatectomia radical.

Profesores principales

Dr. David García Belmonte. Cap de Secció d’ Urologia, Hospital Universitari Arnau de Vilanova, LLeida

Dr. Jaume Pelegrí Gabarró. Metge adjunt d’ Urologia, Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Lleida

Dr. Sebastian Vélez Guayasamin. Metge adjunt d’ Urologia, Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Lleida

Alumnos

Residents de qualsevol especialitat quirúrgica (prioritat pels d’Urologia) i especialistes que s’iniciïn en tècniques laparoscòpies.