Iniciació a la cirurgia urològica laparoscòpica

05 de octubre 2017
COMPLET
Iniciació a la cirurgia urològica laparoscòpica

Course Features

Descripció

La cirurgia mínimament invasiva està substituint cada cop més a la cirurgia oberta, donant peu a la necessitat de crear activitats formatives per a que residents i professionals que s’ iniciïn en el món de la laparoscòpia puguin adquirir habilitats bàsiques que els permeti iniciar-se en procediments in vivo.
This course does not have any sections.

Objectius

  • Mostrar el correcte funcionament dels equips de laparoscòpia (insufladors, càmeres, dispositiu 3D, fonts de llum) i detectar i solucionar problemes. Aprendre l’ergonomia correcta en la cirurgia laparoscòpia.
  • Ensinistrament en simuladors (pelvitrainers): tècniques bàsiques d’incisió i dissecció sutura (de del nus simple fins a adquirir habilitats de sutures més complexes amb diferents variables utilitzades en la prostatectomia radical i nefrectomia parcial).
  • Ensinistrament en model porcí: nefrectomia radical. En funció del nivell de l’alumnat es podria iniciar aquí també procediments com la nefrectomia parcial i la prostatectomia radical.

Professors principals

Dr. David García Belmonte. Cap de Secció d’ Urologia, Hospital Universitari Arnau de Vilanova, LLeida

Dr. Jaume Pelegrí Gabarró. Metge adjunt d’ Urologia, Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Lleida

Dr. Sebastian Vélez Guayasamin. Metge adjunt d’ Urologia, Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Lleida

Alumnes

Residents de qualsevol especialitat quirúrgica (prioritat pels d’Urologia) i especialistes que s’iniciïn en tècniques laparoscòpies.