Exploració quirúrgica del mediastí

21 - 22 de juny 2018
Exploració quirúrgica del mediastí

Course Features

Descripció

La mediastinoscòpia és des de fa dècades la prova "gold standard" en l'estadiatge del càncer de pulmó, però en els últims anys s'han establert altres indicacions quirúrgiques com el tancament de fístules broncopleurals, pericardioscòpies o fins i tot lobectomies. El coneixement profund de l'anatomia i de la tècnica, millora els resultats de la estadificación, la qual cosa es tradueix en un tractament més adequat per al pacient, i una disminució del nombre de potencials complicacions. Actualment s'han descrit diferents tècniques que ajuden en l'exploració del mediastí (VAMLA, TEMLA), l'ús de la qual es realitza principalment en centres especialitzats, per la qual cosa aquest curs suposa una oportunitat per aprendre-la i practicar-la amb l'ajuda dels professors altament qualificats.
This course does not have any sections.

Objectius

  • Conèixer les múltiples tècniques descrites d’exploració del mediastí i les seves indicacions.
  • Millorar els coneixements sobre noves tècniques quirúrgiques d’accés mediastínic.

En finalitzar el curs, l’alumne serà capaç de realitzar l’exploració mediastínica mitjançant diferents tècniques tractades tant en les sessions teòriques com a pràctiques.

Professors principals

Dr. Ramón Rami PortaCap Clínic deCirurgia Toràcica, Hospital Universitari Mutua de Terrasa, Barcelona

Dr. José Belda SanchisCap de Servei Cirurgia Toràcica, Hospital Universitari Mutua de Terrasa, Barcelona

Dr. Sergi Call Caja. Metge adjunt de Cirurgia Toràcica, Hospital Universitari Mutua de Terrasa, Barcelona

Dra. Lucía Milla Collado. Metge adjunt de Cirurgia Toràcica, Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Lleida

Dra. Amaia Ojanguren ArranzCap de Unitat de Cirurgia Toràcica, Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Lleida

Dr. José Luis Recuero Díaz. Metge adjunt de Cirurgia Toràcica, Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Lleida

Alumnes

Metges especialistes en Cirurgia Toràcica (mínim d’alumnes: 6;màxim: 10).

Detalls del curs

La metodologia docent utilitzada serà activa i eminentment pràctica, centrada en l’alumne. Es destinarà una petita part del curs a conceptes teòrics, amb una actualització dels conceptes fonamentals i avançats, i un temps destinat específicament a la discussió entre alumnes, ponents i monitors del curs. S’explicaran les diferents tècniques descrites en l’abordatge mediastínic i que posteriorment es practicaran en el model animal amb el suport constant dels monitors.

Els monitors acompanyaran als alumnes durant tot procés d’aprenentatge. Se supervisarà l’adquisició de les habilitats específiques i es recollirà en un check-list d’avaluació. Es permetrà repetir les maniobres les vegades requerides fins a aconseguir la seva correcta realització per part de l’alumne.

Preu d’inscripció: 1.000 €


Curs en tràmit d’acreditació per el “Consell Català de Formació Continuada dels ProfessionsSanitàries” i la Comissió de Formació Continuada del Sistema Nacional de Salut

Amb l’aval científic de: