Colposacropèxia Laparoscòpica en Model Animal

11 de juny 2021
Colposacropèxia Laparoscòpica en Model Animal

Course Features

Descripció

En el segle XXI, assistim a una revolució continua en la tecnologia aplicada a les tècniques quirúrgiques. La cirurgia laparoscòpica i robòtica en són un clar exemple. El desenvolupament d’aquestes tècniques quirúrgiques així com el seu perfeccionament requereixen d’un entrenament i aprenentatge, que s’ha de poder realitzar fora del quiròfan real i de l’escenari diari dels nostres pacients. Els entrenadors pèlvics, els simuladors i els cadàvers donats a la ciència, són models que ens faciliten l’aprenentatge, però el model animal  permet al cirurgià obtenir una excel·lent aproximació a un organisme viu i palpable, on poder aprendre, mantenir i millorar la cirurgia endoscòpica i realitzar els entrenaments específics de cadascuna de les diferents especialitats quirúrgiques. En aquest curs es comptarà amb un equip de professors experts en la tècnica de colposacropèxia, que ensenyaran als alumnes les bases teòriques i els diferents exercicis en el model animal porcí, utilitzant material quirúrgic avançat en cirurgia laparoscòpica. El curs permetrà als alumnes un aprenentatge reglat de la tècnica de la colposacropèxia laparoscòpica, amb un entrenament pràctic i efectiu, en les diferents tècniques quirúrgiques de dissecció dels diferents espais anatòmics, de sutura i de resolució de les possibles complicacions.
This course does not have any sections.

Objectius

Millorar la destresa en la tècnica de la colposacropèxia laparoscòpica a través de la pràctica en model animal experimental.

L’aprenentatge s’estructurarà al voltant de diferents tècniques de complexitat creixent i progressiva adaptades al nivell dels alumnes:

  • Incisions en paret abdominal, pneumoperitoni, tècniques d’entrada oberta i tancada.
  • Salpinguectomia bilateral, ooforectomia, histerectomia subtotal, histeropexia.
  • Dissecció espai vesical anterior, cistopexia, cistotomia i sutura vesical: exercicis tècnics, tècniques de sutura contínua y discontínua amb nusos intracorporis i extracorporis.
  • Dissecció espai para-rectal, punts als elevadors i al promontori.

Professors principals

Dr. Josep AixalàGinecòleg adjunt, Servei d’Obstetrícia-Ginecologia, Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Lleida

Dra. Marta Simó. Cap de Servei d’Obstetrícia-Ginecologia, Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Lleida

Dra. Ana Calvo. Cap Clínica del Servei d’Obstetrícia-Ginecologia, Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Lleida

Dra. Mireia Martínez. Ginecòleg adjunt, Servei d’Obstetrícia-Ginecologia, Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Lleida

Dr. Oriol Porta. Cap de Servei d’Obstetrícia-Ginecologia, Hospital Universitari Mutua de Terrassa

Dr. Jordi Cassadó. Coordinador Assistencial, Servei d’Obstetrícia-Ginecologia, Hospital Universitari Mutua de Terrassa

Dr. Pere Brescó. Cap de Servei d’Obstetrícia-Ginecologia, Hospital d’Igualada

Alumnes

Metges especialistes en Ginecologia.

Detalls del curs

El mètode d’aprenentatge es Teòric-Pràctic i consisteix en què els alumnes tutoritzats realitzin els exercicis i les intervencions quirúrgiques programades, alternant com a cirurgià i ajudant.

Tot el contingut es realitzarà comptant amb la màxima interacció entre l’alumne, el tutor i la resolució de dubtes. Els alumnes disposaràn d’una estació quirúrgica per a cada 2 alumnes  on participaran activament dins del camp quirúrgic, com a cirurgians  i com ajudants quirúrgics, comptant amb l’ajuda d’un tutor per cada estació. Cada alumne serà avaluat i tutelat, de forma personalitzada per especialistes en cirurgia endoscòpica ginecològica.

Places: 10

Inscripció: 1.100 €

FORMA D’INSCRIPCIÓ: contacti amb secretaria@creballeida.org


Curs ACREDITAT pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries i la “Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud”